Riool ontstoppen

Een verstopte riolering kan ervoor zorgen dat er stank en water overlast ontstaat in jou huis. Eerst moet jou riolering grondig worden onderzocht op verstoppingsproblemen zodat al uw rioleringen in de woning of bedrijf weer functioneren. Bij riool ontstoppen, is het belangrijk dat een gespecialiseerde monteur er voor zorgt dat het veilig en betaalbaar gebeurt. Hier lees je hoe je riool verstopt raakt en wat je zelf kunt doen om het op te lossen. Na het lezen van deze pagina weet je exact hoe je verstopping uit jou riolering krijgt.

Hoe werkt riool ontstoppen

Rioolontstopping, wat is het en werkt het veilig maar vooral is het verwijderen van een verstopping in de rioleringsbuis of riool betaalbaar. Bij de ontstopping van een rioleringsbuis is het van belang dat er even geen water stoomt door de riolering. Om er exact achter te komen wat de oorzaak van verstoppingen zijn is het van belang om eerst het riool te inspecteren.

Waarom snel een monteur bellen

Bij een hardnekkige rioolverstopping is het belangrijk om snel een monteur te bellen voor dat het water overloopt. Bij rioolverstoppingen is het van belang dat het water niet door uw hele bedrijf stroomt. Om de oorzaak te achterhalen is het vaak nodig om een kleine camera in de riolering te doen. Na een inspectie van jou riolering weet je direct waar het probleem zit in het riool.

Hoe lost onze monteur het op

Riool ontstoppen kun je zelf uitvoeren, of u schakelt een ontstoppingsbedrijf in. Het is altijd handig om een monteur advies te vragen of hij het probleem uitvoert aan de riolering.

Zelf ontstoppen

Het riool ontstoppen doen wij met onze professionele diensten. Het verstopt riool zelf ontstoppen is stukken voordeliger maar vergt wel enige kennis en handige tips. is het ontstoppen zelf niet gelukt? Ons team staat 7 dagen per week voor u klaar om uw afvoer te ontstoppen? en geeft u handige tips. Ter voorkoming dat uw riolering verstopt raakt, en afvoer of riolering ontstoppen in Den Bosch. Ons ontstoppingsbedrijf kan het direct voor u doen met onze professionele verenmachine kunnen wij het riool ontstoppen. Voor de zwaardere verstopping hebben wij een hogedrukreiniger die de klus klaren. Dus voor betaalbaar de afvoer ontstopping belt u Ontstoppingsklus. Maar met onze 24/7 service! zijn we vaak al binnen twee uur bij u aanwezig voor het rioolprobleem.

Riool ontstoppen met een hogedrukreiniger

Sluit de rioolslang aan op een hogedrukreiniger steek deze in de afvoer. De slang zal het vuil in de afvoer los maken. De hogedrukreiniger is vele malen sterker als azijn, soda of een rioolveer. Het riolering ontstoppen eerst stellen wij vast waar de verstopping zit? dat kan met een visuele of camera inspectie. Als de verstopping is gevonden beginnen wij met een verenmachine met verschillende maten veren. Maar als dat niks opleverde gebruiken we een hogedrukreiniger.

Riool ontstoppen met een tuinslang

Voor de tuinslang methode heeft u een goede slang nodig die steekt u in de afvoer. Draai het water aan en ga op en neer in de afvoer. Met een beetje geluk spoelt de tuinslang het vuil weg maar kan ook met soda, azijn of veer. Camera inspectie nodig voor uw riool of afvoer met een inspectiecamera. We kunnen we precies het rioolprobleem vaststellen. Maar tijdens deze inspectie word er een door riool camera bepaald. Waar de verstopping of verzakking zich bevind.

Riool ontstoppen met een veer

Steek de rioolveer of hand veer in de buis tot je niet verder kunt in de afvoer. Daarna maak draaiende bewegingen in de afvoer tot niet verder kunt. Het gebruiken van een veer is niet zonder risico let altijd op uw veiligheid. Is het ontstoppen zelf niet gelukt waag dan nog een laatste poging met een veer. Steek de ontstoppingsveer in de afvoer van het riool en maak draaiende bewegingen. Het is natuurlijk makkelijker met verenmachine de verstopping op te lossen. met een trekveer de verstopte riool proberen te verhelpen valt nog niet mee. De veer in het verstopt riool zal na enige tijd zwaarder gaan draaien.