Zelf direct het riool ontstoppen tips & trucs van Robert

als je zelf uw riool ontstoppen? Kan bij een kleine rioolverstopping lonend zijn hier vind u tips voor doe het zelf. Een van de oplossingen die u kunt proberen is zelf het riool ontstoppen met een rubberen plopper of ontstopper. Voor een kleine verstopping kan dit een oplossing zijn maar is niet altijd blijvend. Hier vind u stapsgewijs handige tips voor riool zelf te ontstoppen.

Waar zit de verstopping precies

Uw verstopt riool zelf ontstoppen is het belangrijk van te voren een plan van aanpak te maken. Ons advies is om geen chemische ontstoppers te gebruiken deze zijn namelijk slecht voor het milieu. Als er een monteur moet komen kan het middel op zijn handen komen het gevolg brandwonden.

Riool Ontstoppen Met Azijn Of Soda

U kunt proberen het riool zelf te ontstoppen met soda en azijn. Ook deze methode kan zelfs bij een kleinere verstopping goed werken. Maar lost niet altijd de verstoppingen op. U gooit wat soda of azijn in de toiletpot tot het gaat bruisen. Dan giet u heet water in de wc pot dat laat u 10 minuten inwerken, daarna spoelt u het riool of afvoer door. Met een beetje klein geluk is de verstopping snel opgelost.

Riool ontstoppen met veer

U kunt een verstopt riool zelf oplossen met veer de vraag is kan dit zonder dat u iets beschadigd aan de wc pot. Voor dat u gaat ontstoppen zorgt u er voor dat u veilig en schoon kunt ontstoppen, denk aan een deken om de toilet pot op te zetten. Bewaar altijd de schroeven en ringen, en zorg dat er voldoende ruimte is om zelf het riolering te ontstoppen.

Alles zelf geprobeerd te ontstoppen?

Ontstopping? heeft u alle tips voor het zelf verstopt riolering ontstoppen van het riolering gedaan en heeft u geen resultaat behaald, dan kunt u altijd een vakman inschakelen van Ontstoppingsklus. Bel of mail voor het maken van een afspraak. Onze monteur uit uw regio komt bij u langs voor een oplossing voor uw riool.

Geplaatst in Handige Tips.